Thaise kunstenaars maken Floriade-olifanten

NEDERLAND:- Een groep Thaise kunstenaars is de afgelopen maanden bezig geweest met het beschilderen van Floriade-olifanten. Isabelle Hooijmaijers van het Nederlandse bedrijf Elephant Parade werd in november gevraagd om een olifant te ontwerpen met een Floriade-design.

Hooijmaijers: “Toen zijn we direct aan de slag gegaan met het ontwerp. Dat is vervolgens een paar keer heen en weer gegaan met de Floriade en uiteindelijk kwam dit eruit.” Toen het ontwerp af was konden kunstenaars in Thailand aan de slag om de olifantjes met de hand te beschilderen. Eerder maakte het bedrijf ook al soortgelijke olifanten voor de Keukenhof.

LEES OOK> https://ollekebolleke.info/olleke-bolleke-in-gesprek-met-de-stuwende-kracht-achter-de-de-elephant-parade-jeannette-woelinga/

Het bedrijf doneert een deel van de omzet aan een stichting en aan een olifantenziekenhuis. “Wij willen met deze beeldjes ook awareness creëren voor de situatie van de olifant. De olifanten zijn in een beperkte oplage te koop op de wereldtuinbouwtentoonstelling. Er zijn 200 olifantjes van 10 centimeter hoog gemaakt en 50 van 15 centimeter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 1almere
Content:  Vincent Smit
Bron: 1almere.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!