Thaise kliniek betrapt op gebruik van illegale siliconen, circa  1.600 patiënten moeten weer onder het mes

BANGKOK:- In deze provincie is kliniek voor plastische chirurgie gevonden die illegale siliconen gebruikt, voor alle duidelijkheid: dit zijn niet-gereguleerde siliconen.  De kliniek heeft dezelfde siliconen al bij meer dan 1.600 patiënten gebruikt.  De kliniek bestelde de siliconen bij een illegale fabriek in de provincie Suphan Buri.  

De politie heeft de fabriek al bezocht. De kliniek bestelde een grote voorraad op hun hoofdkantoor in Bangkok voordat ze deze verdeelde over meer dan 30 filialen in heel Thailand.  

Dokter Paisarn Dankum van de keuringsdienst van waren meldde samen met verwante functionarissen de ontdekking op 16 januari 2023. Dr. Paisarn verklaarde dat dit verhaal volgt op de ontdekking van een illegale chirurgische siliconenfabriek op 20 december 2022.

 De fabriek bleek siliconen te produceren voor veel klinieken voor plastische chirurgie in het land.  Uit onderzoek bleek dat de kliniek siliconen heeft besteld bij de fabriek.  Er is bewijs dat in 2022 van de kliniek naar de fabriek meer dan 2 miljoen THB is betaald.  

Op 22 december 2022 ging de politie een filiaal in Bangkok inspecteren en een gebouw dat werd gebruikt om chirurgische apparatuur op te slaan.  Een medewerker in het gebouw gaf toe dat de siliconen in opdracht van het management naar meer dan 30 vestigingen in het hele land werden gestuurd.

Op de 12e van deze maand werden 6 opslaglocaties geïnspecteerd, allemaal met illegale chirurgische siliconen die niet voldeden aan de medische normen.  

In totaal waren er 12.282 neussiliconen, 2.775 voorhoofdsiliconen, 1.107 siliconen en 1.955 andere illegale artikelen.  Samen zijn ze meer dan 2.932.000 Baht waard.  De kosten van deze siliconen zijn 60-80 Baht per stuk en de procedures voor plastische chirurgie worden aan klanten verkocht voor de prijs van 4.900-50.000 Baht..  Deze klinieken hebben al 1.436 neuscorrecties uitgevoerd, 154 kinverbeteringen en 31 hebben beide procedures tegelijkertijd uitgevoerd.  Dit zijn in totaal 1.621 procedures met niet-gereguleerde siliconenstukken.  Ook hebben 32 filialen van de kliniek zonder toestemming met deze ondeugdelijke waren geadverteerd.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!