De politie arresteert tijdens een undercoveractie twee beambten van het Thaise  ministerie van accijnzen inzake afpersing

SAMUT PRAKAN:- Twee beambten van het ministerie van accijnzen zijn gearresteerd omdat ze van een eigenaar een gsm-winkel in de provincie Samut Prakan probeerde 300.000 baht af te persen. De politie arresteerde gisteren de ambtenaren tijdens een undercoveractie nadat khun Wu Yiwen, de eigenaar van een gsm-winkel in Soi Uthong 37/2, een klacht had ingediend.

Khun  Wu zei dat een groep van zeven mannen die beweerden van de accijnsbelasting te zijn, eerder op woensdag zijn winkel wareb binnengevallen op zoek naar smokkelwaar.  Ze arresteerden de winkelmanager en een personeelslid uit Myanmar en namen hen mee in een pick-up.

De groep belde vervolgens Wu en eiste 300.000 baht contant geld in ruil voor het laten gaan van de werknemers.  Khun Wu slaagde erin om over de prijs te onderhandelen tot 50.000 baht.

De politie voerde vervolgens een undercoveractie uit door Khun Wu de groep te laten vertellen hem te ontmoeten bij een tankstation aan Sukhumvit Road in Pak Nam, waar hij hun het geld zou overhandigen.

Drie leden van de groep kwamen opdagen in de pick-up, met de winkelmanager en het personeel op de passagiersstoelen.  

De politie kwam toen uit het niets tevoorschijn en blokkeerde de pick-up truck en arresteerde de drie mannen.  Twee werden later geïdentificeerd als functionarissen van het Bureau Audit, Preventie en Onderdrukking, onder de afdeling Accijnzen, terwijl de andere verdachte een burger persoon zou zijn.

De politie vond ook twee vesten met het logo van de accijnsdienst in het voertuig. De recherche ondervraagt de verdachten voor meer informatie om ten eind de rest van de bende op te sporen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: the Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!