Thaise jeugdactivisten groep protesteert ondanks verbod op samenkomsten, politie Bangkok zet 2000 man in

BANGKOK:- Honderden auto’s en even zovele motorfietsen voegden zich vandaag bij een menigte demonstranten die van het democratiemonument naar het regeringsgebouw liepen en het verbod op openbare bijeenkomsten trotseerden toen ze schreeuwden tot de afzetting van premier Prayut Chan-o-cha.

In de morgen verzamelden zich de Anti-regeringsdemonstranten onder leiding van de Vrije Jeugdbeweging zich bij het monument op Ratchadamnoen Avenue.

De demonstraties begonnen vorig jaar met het oproepen van de afzetting van de voormalige juntaleider en het herstel van de democratie, maar hebben onlangs het falen van de regering om de coronaviruspandemie aan te pakken aan hun agenda toegevoegd.

Er werden verschillende nep-lijkzakken naar het monument  gebracht, wat symboliseert dat de regering er niet in is geslaagd de verspreiding van het virus, dat heeft geleid tot 3.341 doden sinds de uitbraak begin vorig jaar, in te dammen.

Automobilisten en motorrijders toeterden toen de organisatoren hun mars van het monument naar het kantoor van de premier aftrapten.

De bijeenkomst kwam ondanks het verbod van de regering op bijeenkomsten van meer dan vijf mensen in Groot-Bangkok in wat volgens haar een poging was om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.  De lockdown in 10 provincies, waaronder de hoofdstad, is verlengd tot 2 augustus, terwijl nog eens drie provincies dinsdag onder dezelfde beperkingen vallen.

Onderwijl werden er wel méér dan 2.000 politieagenten werden ingezet om de demonstratie tegen te gaan.

Politie majoor generaal, Piya Tawichai, de plv. commandant van het Metropolitan Police Bureau, zei dat een aantal afbeeldingen van de premier bij het monument waren weggenomen om te voorkomen dat de demonstranten ze buiten bij het gouvernementsgebouw in brand zouden steken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Eén gedachte over “Thaise jeugdactivisten groep protesteert ondanks verbod op samenkomsten, politie Bangkok zet 2000 man in”

  1. De situatie in Thailand dreigt na vorig jaar strijd te escaleren tot een burgeroorlog. De Thaise regering heeft 2000 agenten opgeroepen. Is het straks nog veilig om in Thailand te verblijven , de regering maakt er een puinhoop van met het vaccineren van mensen.Is er een staatsgreep op komst, het is te hopen van niet dan vallen er slachtoffers, is in het verleden zeker gebeurd.We wachten maar af hoe het afloopt maar zie het donker in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!