Thaise huiseigenaar heeft tabak van drugsgebruikers.

~ERGENS TABAK VAN HEBBEN~
(Ergens niets meer mee te maken willen hebben)

LOEI:- Een bewoner in het subdistrict Non Pa Sang, in het district Pha Khao, het dorpshoofd heeft er eveneens tabak van, dat de jeugd het dorp met hun drugsgebruik slecht in het daglicht plaatst.

De huiseigenaar, Khun Kwee Chaiknam heeft een groot bord voor zijn huis opgehangen waarin hij de tieners vraagt ​​te stoppen met het kopen en verkopen van drugs in de buurt van zijn huis en te stoppen met het gebruik van de drugs terwijl ze nog op zijn terrein zijn.  Het is niet de eerste keer dat de man actie onderneemt;  hij heeft eerder geprobeerd het drugsgebruik te stoppen, maar niemand zou hem serieus nemen.   

Op het bord staat: “Persoonlijke eigendommen.  Koop, verkoop en gebruik niet alle soorten drugs.  Kopen, verkopen en gebruiken in uw eigen huis.  Anderen worden beïnvloed door uw acties, het is vervelend”.

 Het bord werd voor huis nr. 339 geplaatst nadat de huiseigenaar en dorpelingen in het gebied hadden gevraagd om het bord op te hangen.  Kwee Chaiknam, die samen met zijn broer in het huis woont, vertelde beide alleenstaand te zijn en dat beide ouders inmiddels waren overleden.  Vroeger kregen ze veel vrienden op bezoek.  Daarna, op dagen dat ze niet thuis waren, kwamen andere vrienden van zijn vrienden bij hem thuis rondhangen.  Omdat er elke dag zovelen naar zijn huis zouden komen, trok dat drugsverkopers aan hun handel in de buurt van hun huis aan de jeugd verkochten.  Hij heeft om dit te stoppen, maar ze bleven terugkomen, maar het zijn net mieren, als je er een doodslaat, komen er tientallen terug.

 De broers zijn anti drugsgebruik, het dorpshoofd verklaarde dat hij klachten krijgt van dorpelingen dat er elke dag tieners bij het huis samenkomen met drugs die worden verkocht en gebruikt.  De huiseigenaar geeft toe dat er drugsverkopers zijn die zijn huis bezoeken.  Kawee is een aardige man en verlegen.

Kawee en het dorpshoofd zijn nu overeen gekomen een bord te plaatsen in de hoop dat de drugsverkopers en -gebruikers hun acties stopzetten.  Het dorpshoofd geeft toe dat er drugs in de buurt zijn en veel van hen zouden tieners zijn. Sommige drugsgebruikers zijn onvoorspelbaar en zullen hun ouders pijn doen als ze geen geld meer hebben om drugs te kopen.  Velen van hen gaan naar huis als de zon opkomt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!