Het Thaise kabinet schrapt de nationale feestdag eind juli!

~WAT IN HET VAT ZIT, VERZUURD NIET~
(Wat beloofd is zal ook worden ingelost)

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft de speciale feestdag van 27 juli geannuleerd die eerder was aangekondigd om het binnenlands toerisme te stimuleren, dit vanwege de groeiende zorgen over de Covid19 pandemie, zo verklaarde de plv.  regeringswoordvoerster Rachada Dhnadirek.

Op 29 december 2020 verklaarde het kabinet dat 27 juli dit jaar een bijzondere feestdag zou worden, waardoor een extra lang weekend van 24 t/m 28 juli mogelijk is.

24, 25, 26 en 28 juli zijn officiële feestdagen – zaterdag 24 juli is Asarnha Bucha-dag;  25 juli is het begin van de boeddhistische vastentijd;  Maandag 26 juli is een vervangende feestdag voor Asarnha Bucha Day en 28 juli is de verjaardag van de koning.  Een speciale feestdag op 27 juli zou er een vijfdaagse vakantie van hebben gemaakt, wat de Thaise mensen ertoe aanzet om te reizen.

Omdat de COVID19 situatie in Thailand nog steeds van grote zorg is, moeten de mensen in deze periode niet worden aangemoedigd om te reizen, daarom heeft het kabinet besloten de speciale vakantie te annuleren, aldus khun Dhnadirek.

Het kabinet heeft overheidsinstanties gevraagd om mensen te helpen bij het annuleren van vooraf gemaakte reistickets en kamerreserveringen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!