Bali bereidt een 5-jarige visumregeling voor digitale nomaden voor

~ARMOEDE MAAKT SLIM~
(Wie in armoede verkeert, verzint allerlei middelen om in betere doen te geraken

BALI:-Volgens de Indonesische minister van Toerisme krijgen digitale nomaden op Bali een visum voor vijf jaar.  De regering wacht tot de situatie van Covid-19 verbetert alvorens het eiland weer open te stellen voor buitenlandse toeristen.

Om de economie van het toeristeneiland na de pandemie nieuw leven in te blazen, hopen toerismefunctionarissen meer digitale nomaden, online ondernemers en mensen die op afstand werken aan te trekken.  Volgens een voorgestelde regeling zullen de buitenlanders een visum voor vijf jaar krijgen zonder belastingen op inkomsten uit buitenlandse bronnen, aldus de Indonesische minister van Toerisme en Culturele Economie, mister Sandiaga Uno.

“Als ze inkomen verdienen in Indonesië, worden ze fiscaal belast, maar als het alleen uit het buitenland komt, is er geen belasting.”

Er zijn op dit moment meer dan 200.000 actieve gevallen van Covid-19 in Indonesië.  Op Bali is er een piek geweest in het aantal gevallen met meer dan 200 gemelde gevallen per dag.  Minster Uno vertelde tegen de redactie van Reuters dat het dagelijkse aantal Covid-19-gevallen op Bali met 30 tot 40 zou moeten dalen voordat het land weer opengaat voor buitenlandse toeristen.

 “We mikken op eind juli, begin augustus, maar we moeten gewoon bedenken waar we ons bevinden in deze recente piek… We zullen wachten tot de situatie gunstiger is.”

Het populaire toeristeneiland is verwoest door de pandemie.  Het aantal infecties kan hoger zijn dan gerapporteerd, aangezien het testpercentage ongeveer 15% is van het minimum dat wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie, volgens verslaggevers van Reuters.

Ter voorbereiding op de heropening heeft de Indonesische regering prioriteit gegeven aan haar landelijke vaccinatiecampagne.  Tot nu toe heeft 71% van de Balinese bevolking de eerste dosis van het vaccin gekregen.  Uno zegt dat de regering ernaar streeft om tegen eind juli 70% van de bevolking op het eiland volledig te vaccineren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië  
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!