Thaise hoteliers helemaal niet blij met het voorstel van de regering voor “dubbele prijzen” voor buitenlandse toeristen

BANGKOK:- De hoteliers in Thailand hebben hun bezorgdheid geuit over de plannen van de regering om dubbele accommodatieprijzen vast te stellen voor buitenlandse en lokale toeristen, zeggende dat het idee absoluut niet praktisch was om het toerisme en de binnenlandse economie op deze manier te stimuleren.

Volgens de woordvoerder van de regering, zou de regering de invoering van een tweeledige tariefvoorwaarde invoeren, waarbij buitenlandse bezoekers tarieven in rekening kunnen worden gebracht die vergelijkbaar zijn met de pre-pandemische periode, terwijl lokale toeristen mogen blijven genieten tegen de huidige gereduceerde tarieven.

De voorzitster van de Thaise hotel associatie, khun Marisa Sukosol Nunbhakdi, verklaarde dat het idee van dubbele prijzen “onpraktisch” was, aangezien de hotelkamer prijzen constant veranderen op basis van marktomstandigheden. Bovendien gebruikt elk hotel van elk sterrentarief ook verschillende strategieën om hun eigen prijzen vast te stellen.

“Wat de regering wel zou kunnen doen, is samenwerken en overleggen met onze associatie om binnenlandse campagnes te voeren en speciale prijzen aan te bieden voor Thaise toeristen”, zo stelde ze voor.

Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi

Khun Charintip Tiyaphorn, voorzitter van de Raad voor Toerisme van Krabi, voegde toe dat het idee een negatief beeld van het Thaise toerisme zou kunnen veroorzaken, omdat iedereen, ongeacht nationaliteiten, als gast gelijk moet worden behandeld.

Hij benadrukte: “Elke gast moet eerlijk en gelijk worden behandeld. Duidelijke communicatie is ook cruciaal, aangezien dit een gevoelig onderwerp is dat de reputatie van de Thaise toeristenindustrie en hoteliers zou kunnen schaden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!