De Thaise inflatie blijft in het rood staan

~VAN HOUT GEEN PIJLEN WETEN TE MAKEN~
(In een bepaalde situatie niet meer weten wat te doen)

BANGKOK:- De consumentenprijsindex (CPI) daalde in januari met 0,34 procent op jaarbasis, wat de 11e opeenvolgende maandelijkse daling van de inflatie betekent sinds maart 2020.  Volgens Pimchanok Pitfield, directeur-generaal van het bureau voor handelsbeleid en strategie, zijn de lage energieprijzen (-4,82%) en een gestage daling van de prijzen voor rijst en kleefrijst sinds eind 2020 daarmede de oorzaak van.

De prijzen voor verse groenten, kruiden en specerijen stegen door de overstromingen in Zuid-Thailand en de prijzen van palmolie steeg door een grotere binnenlandse vraag.  Van de 430 producten en diensten die worden gebruikt om de inflatie te meten, stegen 229 artikelen in prijs in vergelijking met december, waaronder varkensvlees, palmolie, kip en chili.  

De prijzen van 129 artikelen zoals verse groenten en fruit, bloem en rijst daalden, terwijl de overige artikelen gelijk bleven. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaibma.or.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!