Thaise gezondheidsdienst wijst op het risico van kanker door de olieramp in Rayong

RAYONG:- Het ministerie van Volksgezondheid dringt er bij de instanties op aan, om de gevolgen voor de gezondheid van ambtenaren die betrokken zijn bij de opruimwerkzaamheden alsook die van de bewoners goed in de gaten te houden.

Na onderzoek van de schoonmaakoperatie in het rampgebied op Mae Ram Phueng Beach, waarschuwde afdelingshoofd Suwanchai Wattanayingcharoenchai dat olie uit de lekkage ademhalingsmoeilijkheden, hoofdpijn en braken kan veroorzaken.

“De olieramp kan de nieren, lever, spijsvertering, voortplantingsorganen, het immuunsysteem en het zenuwstelsel van mensen aantasten”, zo voegde hij eraan toe.

“Ondertussen lopen mensen die voedsel consumeren dat besmet is met de zware metalen van de ruwe olie, het risico op kanker.”

Hij adviseerde instanties om ambtenaren en bewoners te controleren op gezondheidseffecten, zowel op korte als op lange termijn, met name ouderen, zwangere vrouwen en kinderen.

“Restaurants moeten de instanties informeren over de herkomst van hun zeevruchten om ervoor te zorgen dat hun ingrediënten niet verontreinigd zijn met gemorste chemicaliën, waardoor het vertrouwen van de klanten wordt vergroot.”

Hij voegde eraan toe dat inwoners de situatie ook nauwlettend in de gaten moeten houden, het gebruik van stranden en met olie verontreinigd water moeten vermijden, ervoor moeten zorgen dat hun voedsel uit een betrouwbare bron komt en gezichtsmaskers moeten dragen om te beschermen tegen oliedampen.

“Iedereen die huiduitslag of huidontsteking heeft, moet onmiddellijk een arts raadplegen”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!