Lid van de Karen-stam raakt gewond bij een aanval van drie tijgers in Kanchanaburi

KANCHANABURI:- Een lid van de Karen-stam is zwaargewond geraakt en zijn twee honden omgekomen bij een aanval door drie tijgers in een bos in het district Thong Pha Phum, zo maakte functionarissen van het nationale park afgelopen weekend bekend.

De aanval is voor de functionarissen van het Khao Laem National Park aanleiding om om veiligheidsredenen 90 dagen de toegang tot de beboste gebieden bij de Pilok-Samathor-kreek en de nabijgelegen bossen te verbieden.

Het slachtoffer van de aanval is een lokale bewoner, geïdentificeerd als Wan, een Karen-man zonder identiteitskaart, zei Niphon Chamnongsirisak, directeur van het Protected Area Regional Office 3.

Het 46-jarige slachtoffer, dat in tambon Pilok in het district Thong Pha Phum woont, had zijn dorp vrijdag verlaten om zijn negen buffels te verzamelen die aan het grazen waren in het Samathor-bos in het Khao Laem National Park, ongeveer 4-5 kilometer van zijn huis.

Khun Wan, was rond het middaguur met zijn drie honden in het bos toen hij drie tijgers op hem af zag komen rennen.  Hij werd aangevallen, maar wist in een boom te klimmen om aan hen te ontsnappen.  Maar twee van zijn honden werden aangevallen en gedood

Nadat de tijgers zich hadden teruggetrokken, klom de gewonde dorpeling uit de boom en reed op een buffel om naar huis te gaan.  Onderweg ontmoette hij een vriend en zocht hulp.  Hij werd naar het dorp gebracht en verwittigde het dorpshoofd, dat de autoriteiten waarschuwde.

Khun Wan liep ongeveer 20 wonden op, waarvan sommige ernstig, aan zijn nek, handen, armen, benen en gezicht en werd behandeld in het Thong Pha Phum-ziekenhuis.

Na de aanval zette Khao Laem Natinal Park ongeveer 10 rangers in om de plek te inspecteren en het gebied te bewaken om te voorkomen dat de dieren lokale bewoners zouden aanvallen.

Voorlopig mogen bewoners geen beboste gebieden in de twee nationale parken betreden.  In geval van nood hebben ze toestemming nodig van de parkchefs en worden ze begeleid door rangers

De autoriteiten van het nationale park hebben 10.000 baht aan de familie van het slachtoffer gegeven om de medische kosten te dekken.

Het incident gebeurde slechts drie weken na de ontdekking, ook in het Thong Pha Phum-district, van de pelzen van twee Indochinese tijgers samen met wapens en andere items op een camping in de buurt van de grens tussen Thailand en Myanmar.

Indochinese tijgers komen ook voor in Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja en het zuidwesten van China.  De totale bevolking mag volgens het Wereld Natuur Fonds slechts rond de 350 zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Piyarat Choncharoen 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!