Thaise gezondheidsdienst adviseert alléén ijs van GMP-gecertificeerde fabrikanten te consumeren

~IJS EN WEDER DIENENDE~
(Slechts onvoorziene omstandigheden zullen mij van het nakomen van deze afspraak weerhouden)

BANGKOK:- De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Suwanchai Wattanayingjaroenchai, dinsdag adviseerde de bevolking alleen gemalen van GMP-gecertificeerde fabrikanten consumeren, dit om ziektes te voorkomen.

Gebruik alléén ijs in zakken, zo adviseert de gezondheidschef, hij reageerde daarmee op de bezorgdheid van mensen over besmetting van ijsproducten nadat er onlangs een nieuwe Covid19 uitbraak was ontstaan ​​in ijsfabrieken in Samut Prakan en Chonburi.

“De gezondheidsdienst heeft alle ijsfabrikanten gesommeerd hun Covid-19-screeningmaatregelen te versterken en een evaluatie-oefening te voltooien via het online platform ‘Thai Stop Covid Plus’ [https://stopcovid.anamai.moph.go.th/],” 

“Ook worden de fabrieksmedewerkers ook geadviseerd om elke dag het zelfevaluatieformulier in te vullen op https://savethai.anamai.moph.go.th/main.php voordat ze naar hun werk gaan om ervoor te zorgen dat ze gevrijwaard blijven van het Covid19 virus.”

De gezondheidsdienst heeft de ijsfabrieken ook opgedragen om sociale afstandsmaatregelen in het productiegebied te handhaven, het pand volgens schema te desinfecteren, sanitaire schoenen aan werknemers te verstrekken en te voorkomen dat er ijs op de vloer word geplaatst.  

Alle werknemers zijn verplicht om tijdens het werk gezichtsmaskers te dragen en zich strikt te houden aan de ziektebestrijdingsmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid.

“De mensen moeten het gebruik van crushed ijs vermijden, omdat het direct contact met arbeiders met zich meebrengt”, zei Suwanchai.  “In plaats daarvan zouden mensen ijsblokjes moeten kopen in verzegelde verpakkingen met een goede fabricagepraktijk of GMP-stempel.  IJsblokjes worden machinaal vervaardigd en er is geen menselijk contact nadat ze in zakken zijn verzegeld.

 “Dessert- of drankstalletjes die meestal gemalen ijs gebruiken, kunnen overschakelen op het gebruik van verpakt ijs in kleinere buizen of blokjes,” voegde hij eraan toe.  “Restaurants die crushed ijs gebruiken om hun vlees en ingrediënten vers te houden, kunnen het ijs eerst afdekken met plastic, zodat het voedsel het ijs niet direct raakt.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!