Grote verwarring bij de buitenlanders voor de vaccinatieafspraken in Thailand

~GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK~
(Wie rustig afwacht wordt beloond)

BANGKOK:- Hoewel de Thaise regering meerdere keren heeft aangekondigd dat alle drie miljoen buitenlanders die in Thailand wonen tegen Covid19 zullen worden ingeënt, is er onder buitenlanders verwarring over registratie- en vaccinatiedata.  

Terwijl regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisiri de buitenlanders adviseert te wachten tot er meer duidelijkheid komt, liet de directeur van het ministerie van Informatie, Natapanu Nopakun, het volgende weten: lees de informatie nauwkeurig, want er zijn verschillende vaccinatieprogramma’s voor buitenlanders, elk met verschillende voorwaarden.

Buitenlandse diplomaten en medewerkers van internationale organisaties krijgen momenteel hun eerste vaccinaties in het MedPark Hospital of in het Vimut Hospital in Bangkok.  

Vanaf 7 juni kunnen buitenlanders ouder dan 60 jaar of die lijden aan één van de zeven chronische ziekten die het risico op het ontwikkelen van ernstige symptomen van Metr Covid-19 vergroten, zich registreren voor de vaccinatie op Thailandlntervac.com.  

Maar de website werkt niet correct en wordt bestempeld als één chaos, Mrs. Luci Standley, een 69-jarige Britse vrouw die al bijna 40 jaar in Thailand woont en werkt, vertelde Thai PBS dat zij en haar 83-jarige echtgenoot zich maandag hebben geregistreerd bij Thailandintervac.com.  De website gaf haar echter een vaccinatie-afspraak voor 1 januari 1970. Ze voegde eraan toe dat ze had gehoord van veel andere buitenlanders die soortgelijke problemen hadden.  Toch blijft ze optimistisch.  “Ik denk dat de website te druk bezocht wordt. Ik weet zeker dat ze het op een gegeven moment zullen oplossen.” 

Verschillende provincies in het land hebben hun eigen vaccinatieprogramma’s en er zijn verschillende registratiekanalen voor buitenlanders in vakantieregio’s zoals Koh Samui, Chiang Mai, Hua Hin en Phuket.  

Buitenlanders in Chiang Mai kunnen zich bijvoorbeeld registreren op Wallofcm.chiangmaihealth.go.th/, terwijl men zich in Phuket kan registreren op www.xn--12cmj6ba0a7b3g4a6fud5d2a.com/.  

De regelgeving is afhankelijk van de prioriteiten die de bevoegde autoriteiten stellen.  Via de sociale zekerheid kunnen bedrijven vaccinaties voor hun buitenlandse werknemers reserveren.  Er zijn momenteel slechts twee vaccins in Thailand, Sinovac en AstraZeneca.  Wie de voorkeur geeft aan andere merken zoals Moderna zal enige tijd moeten wachten.  De Thaise associatie van privé ziekenhuizen heeft aangekondigd dat de vaccinatie met het Moderna-vaccin naar verwachting pas in oktober zal starten.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thaipbsworld
Content: Redactie 
Bron: thaipbsworld.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!