Het Thaise eiland Phuket wilt hotelkamers verhuren voor 1 dollar per nacht

~VOOR EEN APPEL EN EEN EI~
(Voor een wel heel laag bedrag iets verkopen)

PHUKET:- Wie gevaccineerd is, is vanaf 1 juli weer welkom om op het Thaise eiland Phuket vakantie te vieren. Om het toerisme weer een boost te geven, wil de toerismeraad hotelkamers op het eiland verhuren voor slechts 1 dollar per nacht, omgerekend zo’n 80 eurocent.

Het zou dan gaan om zo’n 70.000 hotelkamers die vóór corona verhuurd werden voor prijzen tussen de 25 en 80 euro. Het verschil in kosten zou dan door de Thaise overheid gesubsidieerd moeten worden.

Het plan is ingediend en moet nog worden goedgekeurd. Maar mocht het er komen, dan komt de 1 dollar-regeling mogelijk ook in de Thaise hoofdstad Bangkok en op het populaire eiland Koh Samui.

Thailand heeft het zwaar. „Alleen massatoerisme kan ons weer redden”, zegt Chamnan Srisawat, de hoge baas van Tourism Council of Thailand, tegen TTG Asia.

Phuket trok vorig jaar 6,7 miljoen toeristen, het grootste deel daarvan in de eerste maanden van het jaar. Het eiland hoopt dit jaar minstens 500.000 gasten te verwelkomen.

In 2019, vóór corona, werd Thailand bezocht door maar liefst 40 miljoen vakantiegangers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ttgasia 
Content: Redactie 
Bron: ttgasia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!