Thaise gezondheidsafdeling waarschuwt: voorkom een Covid19 infectie, en beoefen géén seks activiteiten!

~DAAR ZAKT MIJ DE BROEK VAN AF~
(Daar ben ik verbaasd over)

BANGKOK:- De mensen in Thailand hebben een lange reeks frustrerende aanbevelingen gekregen om het risico op overdracht van Covid-19 te verminderen, van avondklokken tot maskers tot handdesinfecterend middel en sociale afstand.  

Doch gisteren stuurde het ministerie van Volksgezondheid een nieuwe aanbeveling het land in en heeft mogelijk een grens overschreden, door geen sex activiteiten te ontplooien om verspreiding van het Covid19 virus te voorkomen.

De directeur van het bureau voor reproductieve gezondheid van de gezondheidsafdeling heeft gisteravond een verklaring afgelegd die ongetwijfeld een breuk in de gedachtegang van de mensen zal veroorzaken, de beste man adviseerde géén sex te hebben opdat het een gezondheidsrisico is tijdens de verspreiding van Covid-19 en dat mensen het moeten vermijden.

De dokter zei dat iedereen die vermoedt dat ze Covid-19 hebben of in afwachting is van de resultaten van een Coronavirus-test, zich moet onthouden van seksuele activiteit totdat ze zeker weten dat ze het virus niet hebben.  En natuurlijk, als men al positief hebt op Covid19 getest is, moet men alles sex VOLLEDIG vermijden totdat een arts uw volledig van infectievrij heeft verklaard.

De vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid waarschuwde ook dat mensen in deze risicovolle en onzekere tijden seks met vreemden moeten vermijden.  Covid-19 kan, net als seksueel overdraagbare aandoeningen, van persoon tot persoon worden verspreid door intiem contact, zelfs met iemand zonder zichtbare tekenen van infecties.

Het bureau voor reproductieve gezondheid informeert mensen dat als ze zich zorgen maken of meer informatie willen over seksuele veiligheid, de website Thai Save Thai kunnen bezoeken voor informatie en risicobeoordeling.  Maar wees voorzichtig: in Thailand kunnen sommige alternatieven voor seks je ook in warm water brengen.

Ondertussen herinnert het kantoor mensen eraan om seks met vreemden en iedereen die het risico loopt besmet te raken met Covid-19 te vermijden.  Wat de officiële Covid-19-veiligheidswaarschuwingen betreft, zou het dragen van een masker door deze waarschuwing misschien niet meer zo’n persoonlijke inbreuk lijken te zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise PBS World

Eén gedachte over “Thaise gezondheidsafdeling waarschuwt: voorkom een Covid19 infectie, en beoefen géén seks activiteiten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!