De vismarkt van Naklua wordt een toeristische attractie

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De ontwerpers van de Eastern Economic Corridor (EEG) en het stadsbestuur willen de vismarkt van Naklua gaan ontwikkelen tot één van de beste markten voor zeevruchten in Zuidoost-Azië en zou daarmee in de toekomst een top toeristische attractie moeten gaan worden.

De EEG-secretaris Kanit Sangsupan en burgemeester Sonthaya Khunpluem hebben nu details vrijgegeven.  Het ontwerp van de markt is een van de belangrijkste projecten in het masterplan “Neo Pattaya”.  

De overheid en de private sector moeten samen de nodige investeringen doen.  “Een van onze doelen is om de identiteit van de markt als een lokale vissersgemeenschap in traditionele stijl te behouden en om bezoekers dichter bij de Thaise cultuur en de visserijcultuur te brengen en om de traditionele Thaise manier van leven te demonstreren”, aldus Kanit.  “We verwachten tegen het einde van dit jaar meer investeerders aan te trekken en het renovatieproject te starten.” 

Burgemeester Sonthaya voegde eraan toe dat de bescherming van het mangrovebos, de kanalen in Naklua en de visgebieden een andere belangrijke zorg is.  De markt wordt verdeeld in drie zones, de Seaside Zone, Old Town Market Zone en The Square Zone.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Eén gedachte over “De vismarkt van Naklua wordt een toeristische attractie”

  1. Moet kunnen. Maar als bewoners zullen wij onze vis op een andere markt kopen. Maar zal nog niet voor morgen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!