Thaise familie smeekt Hamas om vrijlating: ‘Wil alleen mijn zoon terug’

THAILAND:-Ze vertrokken naar Israël voor een beter leven, maar kwamen terecht in de handen van Hamas. Zeker elf Thaise seizoenarbeiders zijn bij de verrassingsaanval van afgelopen weekend ontvoerd naar Gaza. Hun families vrezen het ergste en smeken dat ze worden vrijgelaten.

Kanyarat Suriyasri vecht tegen de tranen als ze de foto laat zien. Daarop is haar man Owat met zijn hoofd tegen de grond gedrukt. Naast hem staat een Hamasstrijder die zijn geweer op Owat richt. Het is het laatste teken van leven dat Kanyarat van haar man heeft.  

“Ik ben ontzettend ongerust” vertelt Kanyarat tegen het Thaise MGR Online. “In het laatste bericht dat ik van hem kreeg, vertelde Owat dat er geschoten werd. Op de berichten die ik daarna stuurde kwam geen enkele reactie meer. Maar toen kreeg ik van iemand deze foto doorgestuurd. Ik herkende Owat meteen aan zijn tatoeages.”

Kanyarat noemt het een slechte film waar ze met haar twee kinderen van 14 en 15 in terecht is gekomen. De paniek bij haar en andere Thaise familieleden werd nog groter toen Hamas gisteravond dreigde met het executeren van de gijzelaars.

Khun Kanyarat Suriyasri laat de foto zien waarop haar man onder schot wordt gehouden door strijders van Hamas.

‘Blijf hopen op goed nieuws’
Er zitten op dit moment 30.000 Thaise mensen in Israël. De meesten werken er, zoals Owat Suriyasri, als seizoenarbeiders op het platteland. Reden is het salaris dat er veel hoger ligt dan in Thailand. Owat vertrok daarom in 2021 naar Israël om er geld te sparen voor de studies van zijn twee zoons.

“Maar als hij terugkomt laat ik hem nooit meer in het buitenland werken, hoe goed het er ook verdient”, zegt Kanyarat verbeten. Ze smeekt Hamas om haar man geen pijn te doen. Ondertussen roept ze de Thaise regering op alles te proberen om de gijzelaars naar huis te brengen. “Ik blijf hopen op goed nieuws.”

Van de meeste gijzelaars is sinds de aanval van Hamas niets meer vernomen. De berichten die uit Israël komen vergroten de zorgen bij Thaise families. Zo werden volgens Amerikaanse media al meerdere Israëliërs die in handen zijn gevallen van Hamas geëxecuteerd.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!