Politie Sattahip arresteert kinderbedelaar’s bende, en onderzoekt verbanden met mensenhandel

SATTAHIP:- Een door de politie geleide inval in Satthahip heeft geleid tot de arrestatie van een vermoedelijke bende die kinderen uitbuit om ze tijdens een tempelfeesten te laten bedelen.

De politie doet onderzoek naar mogelijke verbanden met mensenhandel, waarbij de nadruk ligt op de relatie tussen de volwassenen die zich voordoen als ouders en de betrokken kinderen.

Gisteravond om 22.30 uur ontving kolonel Panya Damlek, de hoofdcommissaris van het politiebureau Satthahip in de provincie Chonburi , meldingen van een groot aantal bedelaars, zowel Thaise als buitenlandse, tijdens een evenement in de tempel van Satthahip.

De opvallende aanwezigheid van de bedelaars, variërend van kleine kinderen tot ouderen, sommigen met een lichamelijke handicap, wekte bezorgdheid onder de lokale bevolking en toeristen en zou mogelijk het imago van Thailand kunnen schaden.

Kolonel Panya gaf het plv. hoofd van het politiebureau kolonel Suwichak Reungnaumdee de opdracht een onderzoek uit te voeren dat leidde tot de arrestatie van acht mensen.

De groep bestond uit drie Cambodjaanse kinderen, twee Cambodjaanse volwassenen en drie Thais. Ze werden voor verder onderzoek naar het politiebureau van Satthahip gebracht, zo meldt KhaoSod.

Volgens Panya hadden de bedelaars, tussen de 18 en 60 jaar oud, kinderen tussen de 2 en 10 jaar die hen vergezelden op verschillende bedelpunten.

Er werd een Thaise man gezien die de wacht hield op het tempelterrein waar de groep tenten had opgezet om te schuilen.

“Gezien de omstandigheden vermoeden we dat het om mensenhandel gaat.” Van de gearresteerde Cambodjanen zijn geen legale toegangsdocumenten gevonden.

Panya voegde eraan toe dat de politie zal samenwerken met de relevante autoriteiten en het Provinciaal Bureau voor Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid om de slachtoffers te identificeren en te bepalen of ze onder de categorie mensenhandel vallen.

“We zullen ook de relatie onderzoeken tussen de volwassenen die zich voordoen als ouders en de kinderen om te bepalen of ze echt verwant zijn. Als dat niet het geval is, kan er sprake zijn van mensenhandel, waarbij mensen worden uitgebuit voor bedelen of soortgelijke activiteiten.”

Er wordt een aanvullend onderzoek uitgevoerd om de zaak verder te vervolgen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!