Thaise familie voor geldwoekeraars in Bangkok op de vlucht geslagen die 60% rente eisten

BANGKOK:- Een Thaise gezin heeft uit angst voor zgn. loansharks op het lopen gezet, nadat deze criminelen 60% rente vroegen. De familie vertelde dat ze nergens heen konden en nu noodgedwongen in één oude pick-up truck bivakkeerden.

De situatie werd zo schreiend dat de ouders overwogen om zelfmoord te plegen.  De kinderen beseffen wat ze doormaken en vroegen of ze een nier konden verkopen om hun ouders te helpen.  

Khun Ekapop Luengprasit, de eigenaar van de Facebook-pagina “Sai Mai Tong Rod” in het Thais, hielp de 45-jarige Buntri om aangifte te doen bij de wachtcommandant van het politiebureau Min Buri in Bangkok.  

Khun Buntri had geld van een loanshark geleend en na een week lang geen rente te hebben betaald, begonnen de mannen van deze loanshark haar op te sporen.

Khun Buntri zegt dat ze met haar kinderen weggevlucht was en woont sindsdien in één pick-up truck. Ze zouden ’s nachts bij tempels parkeren om te slapen.  Buntri had besloten haar leven te beëindigen door in een rivier te springen, maar gelukkig kwam khun Ekapop te hulp.  

Ekapop verklaarde dat hij medelijden met de familie had en besloot hen te helpen, hij ging één gesprek aan met de moeder praten en ze bewoog haar om het idee om haar leven te beëindigen te vergeten.

De familie besloot aangifte te doen bij de politie in de hoop dat ambtenaren kunnen helpen bij de communicatie met de woekeraars.  Khun Buntri is van plan haar schuld af te betalen, maar de absurde rente maakt dat onmogelijk.

Khun Buntri onthult dat ze geld heeft geleend van 7 woekeraars en hun contacten heeft ondertekend. Ze leende van elk van hen 5.000-10.000.  De rente die ze moet voor alle leningen moet betalen is 1.400 THB per dag. Ze zal rente moeten blijven betalen totdat ze de hele lening kan terugbetalen.  Buntri werkt in de kleding en haar man bestuurt een vrachtwagen.  Ze betaalde altijd de rente, maar de afgelopen week konden ze niet genoeg vinden om de rente elke dag te betalen.  De woekeraars hebben haar bedreigd en kwamen naar haar huis.  Ze gingen zelfs naar school de kinderen bedreigen.  

De familie besloot te vluchten om in leven te blijven. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!