De Koninklijke Thaise marine begroot 4 miljard baht voor zeven drones van Israëlische makelij

RAYONG:- De Koninklijke Thaise Marine heeft plannen aangekondigd om zeven Hermes 900 onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) over te nemen van Elbit Systems, een elektronica-verdedigingsbedrijf gevestigd in Israël.

 De drones zullen worden gekocht voor 4 miljard baht (US $ 120 miljoen) en zullen worden uitgerust met geavanceerde defensietechnologie om hun capaciteiten te verbeteren.

Het aanbestedingscontract zal worden opgesteld door een commissie voordat het wordt gepresenteerd aan de opperbevelhebber Admiraal Somprasong Nilsamai, met de ondertekening op de marinebasis Ban Chang in Rayong.  

Volgens de woordvoerder van de marine, vice admiraal Pokkrong, zijn de ondertekenaars van het contract de Royal Thai Navy, Elbit Systems Ltd en de National Anti-Corruption Commission.

Hij voegde eraan toe dat de drones de soevereiniteit en de maritieme belangen van het koninkrijk zullen helpen beschermen.

De Hermes 900 UAV heeft een reeks hoogwaardige sensoren waarmee hij doelen kan detecteren over een breed spectraal bereik op land of op zee.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!