Cambodja gaat met Thailand de competitie aan met het uitgeven van verblijfsvisums voor 10 jaar

PHNOM PENH:- Het Cambodjaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de lancering aangekondigd van het Cambodia My Second Home-programma met een 10-jarig onbeperkt in- en uitreisvisum.  

De bijbehorende voordelen zijn onder meer een medische staatsverzekering, lidmaatschap voor echtgenoten en naaste familieleden en de kans om na vijf jaar een Cambodjaans paspoort aan te vragen en het genieten van ASEAN-privileges.

De toelatingseisen zijn een investering van ten minste US $ 100.000 en eigendom van een “project” voor onroerend goed, wat een vorm van onroerendgoedovereenkomst betekent.  De partner van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de nieuw aangekondigde regeling is de Khmer Home Charity Association, een overkoepelende organisatie om langdurig buitenlanders te helpen zich te vestigen. 

Aanvragen worden gedaan via de website cm2h.com/how-to-apply met een korte wachttijd van twee weken.

Een woordvoerder van de Cambodjaanse regering zei dat het programma bedoeld was voor buitenlandse professionals die voor Cambodjaanse of buitenlandse bedrijven werken, maar rijke gepensioneerden zouden in overweging worden genomen zolang ze een minimale investeringen doen

De regeling vereist geen verplichte ziektekostenverzekering of gegevens van buitenlandse bankrekeningen.  Cambodja My Second Home bevat, in tegenstelling tot de tienjarige visumvoorstellen voor het nieuwe Thaise immigratie-initiatief, en GÉÉN bureaucratische details.  “We zullen elke aanvraag op zijn merites beoordelen in plaats van lange checklists uit te geven”, aldus een e-mailantwoord van de Cambodjaanse sponsors.

Cambodja wordt nu beschouwd als een regionale economische tijger met een jaarlijkse groei van gemiddeld zeven procent in de afgelopen twee decennia.  Chinese investeringen hebben de hoofdstad Phnom Penh al getransformeerd met gigantische infrastructuurprogramma’s en ringwegen.  Er zijn momenteel gesprekken aan de gang tussen de twee regeringen om een ​​metro of monorail in de hoofdstad te financieren om verkeersopstoppingen en ongevallen te verminderen.  

Het gebrek aan openbaar vervoer is momenteel één van de belangrijkste binnenlandse problemen van Cambodja.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Khmer Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!