Politie lanceert onderzoek naar het gestolen Kotchasri beeld van het Instituut voor Defensie Technologie in Nonthaburi

NONTHABURI:- Een hondsbrutale dief heeft het metalen beeld van het symbool van het ministerie van Defensie, de mythische Kotchasri, van de sokkel voor het Instituut voor Defensie Technologie in Nonthaburi gestolen.

Generaal Kongcheep Tantrawanich, de woordvoerder van het ministerie, was alles behalve “amused” over de diefstal van het beeld dat deel uitmaakt van een set van twee sculptures die voor het gebouw van het instituut op het landgoed Muang Thong Thani zijn geplaatst.  Het beeld ongeveer 25 centimeter hoog en 20 cm breed.

De generaal vertelde er alle vertrouwen in te hebben dat de dief snel gepakt zou worden, want zo vertelde hij, E r zijn veel bewakingscamera’s in het gebied aanwezig.

Khun Somkiat Panchana, een 45-jarige bewaker van het instituut, ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie van Pak Kret.

De verdachte is een man van in de dertig die halverwege afgelopen week laat op een motorfiets voor het instituut rondreed. Hij droeg een wit T-shirt en een korte broek.

Het gestolen Kotchasri-beeld is zo goed als nieuw.  Het mythische dier heeft het lichaam van een leeuw met de slagtanden van een olifant en een verhoogde slurf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!