Thaise economie herstelt zich, gesteund door toeristen, aldus de minister van financiën 

THAILAND:- De economie in dit Aziatische land zit nog steeds op het herstelpad en zou dit jaar met 3,4% en volgend jaar met 3,8% moeten groeien, gesteund door een opleving in de vitale toeristische sector, zo verklaarde de minister van Financiën gistermiddag.

De op één na grootste economie van Zuidoost-Azië kan de mondiale onzekerheden doorstaan, terwijl de gemiddelde inflatie dit jaar op 6% zou moeten uitkomen, zei Arkhom Termpittayapaisith op een evenement van de Wereldbank.

De economische groei van 1,5% vorig jaar was een van de traagste in de regio en de Thaise toeristische sector begon dit jaar pas tekenen van nieuwe groei te vertonen.

Van januari tot 12 december registreerde Thailand 10,3 miljoen aankomsten van buitenlandse toeristen, waarmee het streefcijfer van 10 miljoen voor het hele jaar werd doorbroken, vertelde Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand, op een apart seminar voor het bedrijfsleven.

Aangezien het land nu 60.000 tot 70.000 buitenlandse toeristen per dag ontvangt, zou het het jaar moeten afsluiten met 11,5 miljoen buitenlandse bezoekers, zei hij.

Voor 2023 zei de toeristische dienst eerder dat Thailand ongeveer 25 miljoen buitenlandse toeristen zou kunnen zien als de Chinese toeristen zouden terugkeren.

Thailand zag vorig jaar slechts 428.000 buitenlandse toeristen, tegenover bijna 40 miljoen in het jaar vóór de pandemie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: nl.marketscreener.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!