BREAKING | Prinses Bajrakitiyabha met spoed in het ziekenhuis van Pak Chong opgenomen

NAKHON RATCHASIMA :- Op social media zoemt het bericht rond dat Prinses Bajrakitiyabha gisteren het hardlopen in het nationale park Khao Yai met haar honden getroffen is door een hartaanval.  Ze is pas 44 jaar oud.

Ze werd aanvankelijk naar het Pak Chong Nana-ziekenhuis gebracht, waar urenlang tevergeefs werd geprobeerd te reanimeren.  Zijnde majesteit Vajiralongkorn haastte zich met een militaire helikopter naar het ziekenhuis.

Er werd besloten dat de enige haalbare optie was om haar naar Bangkok te vliegen voor een ECMO-behandeling, een manier om mensen in leven te houden wanneer hun hart en longen niet kunnen functioneren.

In de vroege uurtjes van vandaag vertrok ziekenhuishelikopter HS-BHQ van Pak Chong naar het ziekenhuis van Bangkok.  De helikopter heeft ongebruikelijk geen details over de vertrek- en bestemmingslocatie ingediend, maar de vliegroute kon worden gevolgd.

Volgens getuigen die hen boven hun hoofd zagen vliegen, werd de ziekenhuishelikopter geflankeerd door twee militaire helikopters.  Een van hen vervoer vermoedelijk Koning Vajiralongkorn.

Premier Prayut Chan-ocha was in Brussel voor een EU-ASEAN-top en zou donderdag vertrekken, maar is vroeg vertrokken en gaat terug naar Thailand.

Koninklijke bronnen zeggen dat de prognose voor de prinses erg somber is en dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze ooit zal herstellen.  Maar ze kan mogelijk weken of zelfs maanden kunstmatig in leven worden gehouden via ECMO terwijl het regime bedenkt wat het moet doen.

Deze gebeurtenissen hebben enorme gevolgen voor de Thaise monarchie, omdat werd aangenomen dat Bajrakitiyabha de volgende monarch zou zijn, of regentes zou zijn voor haar jongere halfbroer Dipangkorn, die autisme heeft en niet alleen zal kunnen regeren. 

Ondertussen hoopt Olleke Bolleke dat de prinses volledig herstelt, maar volgens mijn bronnen lijkt dit uiterst onwaarschijnlijk.

Ik hou u op de hoogte als er meer informatie vrijkomt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!