Thaise douane- en accijnsdienst wrijft in de handen na omvangrijke inbeslagname van 39.000 pakjes buitenlandse sigaretten 

SA KAEO:- De Thaise douane- en accijnsdienst heeft  bekendgemaakt dat ze 37 miljoen baht aan boetes zullen uitschrijven na het in beslag nemen van smokkelwaar ter waarde van ongeveer 6 miljoen baht aan de Cambodjaanse grens.

De douane, soldaten en politie hebben eergisteren bijna 39.000 pakjes verschillende buitenlandse sigaretten buitgemaakt nabij een kanaal aan de Cambodjaanse grens in het district Aranyaprathet van Sa Kaeo.  Ze werden ontdekt in 49 zakken langs een kanaal achter het grensdorp Phan Suek.

Er waren 38.950 pakjes sigaretten in pakjes gestempeld met de namen van de beoogde ontvangers.

Er waren 3.500 pakjes IZA-sigaretten, 18.630 pakjes Gold Seal, 3.000 pakjes Lapin, 1.000 pakjes Fine, 11.320 pakjes Luxury, 500 pakjes Cowboy en 1.000 pakjes Ara.

Het accijnskantoor van Sa Kaew taxeerde de sigaretten op 3,5 miljoen baht en de verschuldigde accijns op 2,4 miljoen baht.  De te innen boete bedraagt ​​ongeveer 37 miljoen baht.

Het hoofd van het accijnskantoor, Khun Sudjai Khon onthulde dat het kantoor was getipt dat een zending sigaretten uit Cambodja zou worden gesmokkeld via een bepaalde  grensovergang.

 “De douane werden vergezeld door soldaten en politie bij het patrouilleren in het gebied waar de smokkelwaar zou aankomen.  Hun inspanningen werden beloond met de grootste inbeslagname van gesmokkelde buitenlandse sigaretten in de provincie.”

Khun  Sudjai denkt dat de smokkelwaar online is gekocht, dat de pakjes met de sigaretten in Cambodja zijn ingepakt en op het punt stonden te worden afgeleverd voordat ze tussenbeide kwamen, hij voegde eraan toe dat het onderzoek nog gaande is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Ejan.Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!