Thaise dokter vertelt Covid-geïnfecteerde mannen niet bang hoeven te zijn voor krimpende pielemans

BANGKOK:- Een urologische chirurg uit Thailand houdt vol dat er geen hard bewijs is dat suggereert dat de penis van een man zal krimpen als hij Covid19 gekregen heeft, ondanks beweringen van het tegendeel.

Dr. Nantawat Siritanan, van het Nopparat Rajathanee-ziekenhuis, gelegen in het Khan Na Yao-district, Bangkok, vertelde mannen dat ze hun energie niet moeten verspillen aan zorgen of hun mannelijkheid zal verschrompelen als ze het coronavirus opgelopen hebben.

Khun Nantawat reageerde op een claim die gisteren werd ingediend door khun Pakphum Dejhassadin, een medisch technicus die beter bekend staat als Mor Lab Panda.

Khun Pakphum schreef op Facebook dat hij een rapport had ontdekt waarin stond dat mannen in de VS die Covid hadden opgelopen hadden gemerkt dat hun penissen met één tot anderhalve centimeter waren gekrompen.  Hij voegde eraan toe dat een coronavirusinfectie ook erectiestoornissen kon veroorzaken door ervoor te zorgen dat het mannelijke geslachtsorgaan bloed gaat stollen, en dat met een verminderde bloedstroom de penis er mogelijk niet in slaagt om zijn volledig fiere staat te bereiken.

Het Facebook-bericht ontving meer dan 36.000 reacties, meer dan 46.000 reacties en werd meer dan 27.000 keer gedeeld.

Nantawat zei dat er andere redenen of oorzaken zijn voor het krimpen van een penis, zoals leeftijd, obesitas of zelfs de ziekte van Peyronie (een lichte verwonding aan de penis) dit word vaak veroorzaakt door stevige seks, zoals het buigen van de penis tijdens penetratie of druk van het schaambeen van een partner, maar het kan ook worden veroorzaakt door sport of andere ongelukken.

Khun Nantawat zegt dat mannen een afspraak moeten maken met een uroloog of erectiestoornis-expert voordat ze naar het Covid19 gerelateerde pielemans syndroom springen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!