In de kustplaats Pattaya bestaat op dit moment géén tekort aan ziekenhuisbedden ondanks het aantal stijgende Covid19 infecties

PATTAYA:- De loco-burgemeester van deze kustplaats, khun Manote Nongyai zei dat ondanks de zeer besmettelijke subvarianten van het coronavirus de ziekenhuizen in Pattaya nog steeds voldoende bedden hebben voor patiënten die in een ernstige toestand verkeren.

Ondanks zeer besmettelijke coronavirus-subvarianten die de dagelijkse gevallen van Covid19 infecties weer hoger opdrijven, hebben de ziekenhuizen van Pattaya nog steeds voldoende bedden voor patiënten in ernstige toestand, zei loco-burgemeester Manote Nongyai.

De ommicron BA.4 en in het bijzonder BA.5 subvarianten, plus de nieuwe, gevaarlijkere BA2.75 subvariant verspreiden zich als een lopend vuurtje in Thailand, hoewel de ‘officiële’ casusaantallen van het land misleidend laag blijven, omdat de meeste mensen dit niet melden  hun infecties.

Toch meldde Thailand 24,028  nieuwe infecties, waarvan 23,445 medische zorg ontvingen.  Het land meldde ook 25 Covid19 gerelateerde sterfgevallen.

Khun Manote zei dat Pattaya ook weer een toename van het aantal gevallen ziet, hoewel het bijna allemaal milde of asymptomatische gevallen zijn.  Hij merkte op dat 90% van de bevolking van de stad drie Covid19 vaccinaties heeft gekregen.

In tegenstelling tot Bangkok, dat isolatiecentra en veldhospitalen heropent, heropent Pattaya zijn ‘ziekenhuizen’ niet, maar vertelt het geïnfecteerde mensen om zich thuis te isoleren en zich te registreren om antivirale middelen te laten bezorgen.

De beste manier om een ​​nieuwe ernstige golf van coronavirusgevallen te voorkomen, zei Manote, was door te gaan met het nemen van preventieve maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes, sociale afstand bewaren en regelmatig de handen te wassen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!