Een Nigeriaanse man in Phuket bevestigd als eerste officiële geval van apenpokken in Thailand

PHUKET:- Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand. Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), verklaarde dat ze door een ziekenhuis in Phuket op de hoogte waren gebracht dat ze een vermoedelijk geval van apenpokken hadden gevonden.  Het ziektebestrijdingsteam onderzoekt de zaak sinds 18 juli.

De mannelijke patiënt zou onlangs uit Nigeria zijn aangekomen. Hij begon een week eerder symptomen te krijgen met koorts, hoesten, keelpijn, loopneus, gezwollen lymfeklieren en een rode uitslag vanaf zijn geslachtsdelen tot aan zijn gezicht, lichaam en armen.

Dr. Opas en de DDC hebben nu  bevestigd dat de niet nader genoemde patiënt het eerste bevestigde geval van apenpokken in Thailand is.  Het ziektebestrijdingsteam in Phuket spoort nauwe contacten van de patiënt op.  De exacte huidige locatie van de patiënt was niet meteen duidelijk.

Dit is een reportage in ontwikkeling en we zullen meer details geven zodra ze worden vrijgegeven.  Dr. Opas heeft het publiek gevraagd om op dit moment kalm te blijven en niet in paniek te raken, en stelt dat de DDC de situatie onder controle heeft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!