Thaise detailhandel meldt dat de mensen toch aan het hamsteren zijn geslagen

BANGKOK:- Door de lockdown, de avondklok en de berichten over de dagelijkse toename van de Covid19 besmettingen en het hoge aantal doden slaat de bevolking steeds meer essentiële goederen in. 

De exploitanten van supermarkten, hypermarkten en cash & carry-winkels melden dat klanten sinds vorige maand grote hoeveelheden alledaagse goederen kopen, zoals verpakte rijst, bakolie, instantnoedels, vissaus, tissuepapier en drinkwater.  Dit heeft geleid tot knelpunten in de supply chain en lege schappen.  

“In de afgelopen weken hebben we van ’s ochtends tot ’s avonds lange rijen kopers in onze winkel gehad.  Daarnaast was er tegelijkertijd een stortvloed aan bestellingen via het online kanaal’, zo meldt een medewerker van een Macro Cash & Carry-winkel. 

Volgens Khun Pun Paniangvait, voorzitter van de Thaise president Foods (TFMAMA) fabrikant van instant mom noedels, hebben retailers in juli en augustus grote hoeveelheden instant mom noedels besteld, met een omzet van meer dan 10 procent in juli. 

Khun Wichai Benyadilok, de vice-president van de afdeling commerciële activiteiten bij Big C zei, dat zijn bedrijf de voorraad van de meest gevraagde goederen in alle Big C-winkels met 40 procent was verhoogd om de bevoorrading te garanderen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!