Thaise brokkenmaker waarschuwt na motorongeluk de hulpverlening dat hij Covid19 heeft.

PRACHINBURI:- Een Thaise man die een motorongeluk kreeg en in staat was de hulpverlening te waarschuwen niet in de buurt van hem te komen omdat hij het gevreesde virus onder de leden had, werd voor zijn eerlijkheid geprezen.

Hij was ook eerlijk over zijn situatie toen het lokale reddingsteam arriveerde, dit is zeer te waarderen omdat er voorvallen zijn geweest waarin mensen besmet met Covid19 virus opzettelijk doelbewust hun mond hielden.

Het verzwijgen van deze ziekte is dan ook een groot risico bij het verspreiden van het virus naar de lokale bevolking en ambtenaren die hen helpen.  

De Satcha Phutthatham Foundation of Thailand in het district Kabin Buri, in de provincie Prachinburi, plaatste een bericht over het incident met de mededeling: “Bedankt voor uw eerlijkheid”

Afgelopen zondag ontving de Satcha Phutthatham Foundation om 09.20 uur de melding via het radiocentrum over een ongeval op weg nr. 304 die Kabin Buri verbindt met de provincie Nakhon Ratchasima.  De plaats van het ongeval is nabij de Huay Krabok-brug in het Nadee-district, in de provincie Prachin Buri.  Het radiostation van de stichting heeft een team voorbereid om de plaats van het incident te inspecteren.  Het team vond op de weg een rode motorfiets met een kentekenplaat uit de provincie Rayong.  De motor was over de kop geslagen, waarbij de berijder ernstig gewond was geraakt, maat hij was bij bewustzijn toen het team hem vond.

Het slachtoffer liet het hulpteam onmiddellijk weten dat hij besmet was met Covid19 virus en dat hij op reis was naar zijn woonplaats in de provincie Chaiyaphum, om te herstellen, echter onderweg overkwam hem dit ongeval.  

Vrijwilligers die op dat moment aan het werk waren, de stichting en aanverwante functionarissen bedanken iedereen die heeft geholpen bij het incident”.  

Channel 3 News meldde dat de man tegen goede burgers schreeuwde die probeerden de man te helpen, door hen te laten weten niet bij hem in de buurt te komen omdat hij Covid19 had.  Hij vertelde hen dat hij vanuit de provincie Chonburi naar zijn huis reisde voor herstel.  Omdat hij het feit niet verborg, droegen teamleden persoonlijke beschermingsmiddelen voordat ze hem naar het ziekenhuis brachten en namen ze de nodige veiligheidsmaatregelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Channel 3 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Channel 3 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!