Thaise boeddhisten in het hele land verzamelde zich bij de lokale  tempels om Makha Bucha Day te vieren

THAILAND:- Thaise boeddhisten in het hele land verzamelden zich gisteren 16 februari, bij lokale tempels om verdienste te verdienen en de gelegenheid van Makha Bucha-dag te vieren.

In Nakhon Si Thammarat hadden de vice-gouverneur en de provinciale autoriteiten om 6:00 uur een offerfeest voor monniken georganiseerd voor de beroemde Phra Mahathat Woramahawihan-tempel. onder de preventieve maatregelen van Covid-19 Coronavirus.

Een groep families en verschillende verenigingen namen deel aan deze offerfeesten voordat ze naar de tempel liepen om verdiensten te maken. Het aantal deelnemers was echter beduidend niet zo hoog als vorig jaar vanwege de zorgen over de Omicron-variant en de hoge besmettingscijfers in de provincie sinds nieuwjaar.

In Chiang Mai kwamen de lokale mensen om middernacht bijeen om deel te nemen aan de jaarlijkse middernachtoffers in de Upakut-tempel met Covid-19-maatregelmandaten van het ministerie van Volksgezondheid om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Volgens de nieuwe regelgeving mochten boeddhisten met mondkapjes in de rij staan ​​en de tempel betreden met een beperkt aantal mensen per ronde om rijst en droog voedsel aan monniken aan te bieden.

In Bangkok had de Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) haar bus- en shuttlebusroutes opnieuw gepland om mensen te vergemakkelijken die reizen om de boeddhistische dag te vieren. De BTMA moest strikt de volksgezondheidsvoorschriften opvolgen en ervoor zorgen dat alle voertuigen in goede staat waren vóór de dienst.

Volgens een Bangkok-enquête van de Universiteit van Bangkok zei de meerderheid van de Thaise boeddhisten, verantwoordelijk voor 63.5 procent van de enquête, echter dat ze niet naar een tempel wilden gaan om verdienste te verdienen vanwege de pandemische situatie van Covid-19.

Hoewel het online maken van verdiensten en boeddhistische praktijken ook beschikbaar was in het kader van het Nieuwe Normaal-schema, waren de meeste mensen die deelnamen aan de peiling, of ongeveer 80.9 procent, niet geïnteresseerd om dit te doen, omdat ze de voorkeur gaven aan traditionele offline praktijken en zeiden dat ze zouden wachten. ” totdat de situatie met Covid-19 verbeterde en toekomstige feestdagen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!