Thaise Bitcoin-miner in Nakhon Ratchasima gearresteerd voor het aftappen van gratis elektriciteit gedurende 6 maanden

NAKHON RATCHASIMA:- Een Thaise man in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima is gearresteerd nadat hij was betrapt op het illegaal aftappen van elektriciteit,  hij zou dit het afgelopen half jaar gedaan hebben om zijn Bitcoin-mining activiteiten te ontplooien.

Het huidige Bitcoin-mining verbruikt ongeveer 0,5% van al het energieverbruik wereldwijd.  Dat is ongeveer 7 keer meer dan het totale energieverbruik van Google per jaar, zo las uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in de Business Insider

De officier van de Provinciale Elektriciteitsautoriteit van Nakhon Ratchasima, Khun Ronnachai Asanaphan, legde uit dat het verdacht was dat het gebouw al zes maanden geen elektriciteit had gebruikt, maar dat er iemand woonde.

De medewerkers van het PEA bezochten de locatie en controleerden de energiemeter van het gebouw.  Ze ontdekten dat het gebouw veel stroom verbruikte, vergelijkbaar met een kleine fabriek, en de eigenaar van het gebouw zal een rekening krijgen om ongeveer 10.000 baht per maand moeten gaan betalen om het stroomverbruik te compenseren.

Gisteren hebben agenten van PEA en politie het gebouw opnieuw bezocht om de eigenaar te ontmoeten, maar het was gesloten.  De agenten namen contact op met de eigenaar van het gebouw en ontdekten dat een 31-jarige man, Khun Ekkaphan, het huurde.  Ekkaphan zei dat hij in een andere provincie werkte en gisteren de politie niet kon ontmoeten.  Maar hij gaf toe dat hij elektrische onderhoudscontractanten had ingehuurd om de vermogensmeter aan te passen “omdat hij veel stroom nodig had voor zijn cryptomining, maar geen dure vergoeding wilde betalen”.

Khun Ekkachai vertelde de politie dat hij op 23 mei het politiebureau zou bezoeken om met PEA over de elektriciteitsbetaling te onderhandelen. De politie deelde Thaise media mee dat Ekkachai kan worden aangeklaagd als hij niet binnen 7 dagen na de afspraak contact opneemt met de agenten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!