Thailand overweegt nu óók de beëindiging van de Thai Pass voor buitenlanders 

BANGKOK:- De Thaise Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, links, sprak gisteren op het Better Thailand Open Dialogue-forum in het Siam Paragon-winkelcentrum in de hoofdstad Bangkok.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een vrijstaand termijn gegeven voor wanneer het zal beslissen over het laten vallen van de Thailand Pass voor buitenlanders.

Om een ​​beslissing te nemen, heeft het ministerie meer solide informatie nodig over geïnfecteerde gevallen van buitenlandse binnenkomst om tot een conclusie te komen, zo liet minister Anutin Charnvirakul tijdens het forum georganiseerd door Chulalongkorn Alumni Associations en hun partners weten.

“Het is héél goed mogelijk dat we de registratievereiste van Thailand Pass voor buitenlanders annuleren. We hebben nog een maand nodig, dan hebben we een duidelijk antwoord”, zei hij.

Khun Anutin zei echter dat Thailand nu veel voorschriften versoepelt die worden gebruikt om Covid-19-infecties te beheersen vanwege de verbeterende situatie met betrekking tot het aantal dagelijkse infecties.

 De minister gaf voorbeelden van de laatste versoepelingsmaatregel met de opening van pubs, bars en karaoke-locaties in provincies met de aanduiding blauwe en groene zones om het toerisme volgende maand te stimuleren. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat er een solide samenwerking zou zijn van gerelateerde bedrijfsexploitanten bij het opvolgen van het gezondheidsveiligheidsadvies van het ministerie.

“We hebben de resultaten gezien van onze controlemaatregelen, waaronder het feit dat een hoog percentage van de bevolking twee doses Covid-19-vaccins krijgt”, zei hij.  “Daarom zijn we begonnen met het versoepelen van enkele regels.”

Khun Anutin prees het vermogen van het land om mensen toegang te geven tot medische behandeling en medicijnen.  Hij voegde eraan toe dat telegeneeskunde een andere belangrijke stap is die het ministerie gaat nemen om alle Thaise mensen medische behandeling aan te bieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!