Thaise bezoekers verdringen zich bij de ceremonie voor het maken van verdienste voor slachtoffers van massale schietpartij in Korat

NAKHON RATCHASIMA: Grote menigten woonden gistermiddag een ceremonie van verdiensten bij in een tempel in het hoofddistrict, twee jaar na de schietpartij door een soldaat welke eindigde met 31 dodelijke slachtoffers en 57 gewonden.

De ceremonie werd gehouden in Wat Pa Sattharuam in Tambon Huay Thalay.

De plv. legercommandant Majoor generaal Sombat Intharasri zat de ceremonie voor, welke werd bijgewoond door de plv. gouverneur van Nakhon Ratchasima, Khun Somkiart Wiriyakullanan, militaire officieren, lokale functionarissen, familieleden van de dode slachtoffers en leden van het publiek.  

In de tenten bij het tempelbouw werden monitorschermen opgehangen, samen met stoelen, zodat mensen de ceremonie goed konden zien.

Het woonhuis van moordenaar, sergeant majoor Jakrapanth Thomma in het hoofddistrict, is sinds de verschrikkelijke gebeurtenissen van 8-9 februari 2020 potdicht

De 32-jarige schutter begon zijn razernij in het legerkamp Surathampithak, waar hij zijn commandant kolonel Anantharot Krasae doodschoot, daarna de schoonmoeder van de commandant Anong Mitchan en één burger, reden voor deze slachtpartij, was een conflict over een onroerendgoed deal. Daarna vluchtte hij in een Humvee naar terminal 21 in Korat

Gewapend met drie HK33-geweren en een M60-machinegeweer dat hij uit het kamp had meegenomen, schoot Jakrapanth in het winkelcentrum willekeurig op burgers 

Tientallen mensen verscholen zich in het winkelcentrum en naar verluidt hield de schutter ongeveer 20 van hen gegijzeld. Het drama eindigde op 9 februari toen de schutter werd doodgeschoten door politiecommando’s.

Deze gruwelijke daad zou zijn veroorzaakt door een conflict over een huisverkoop waarbij de schutter en zijn commandant betrokken waren.

Een totaal van 31 mensen, onder wie de schutter, werden gedood en 57 anderen raakten gewond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!