De gouverneur van het TAT wilt dat het uitgaansleven in Thailand weer opengaat

PATTAYA:- Gouverneur Yuthasak Supasorn van de toeristische autoriteiten van Thailand, het TAT is van plan uitgaansgelegenheden in de provincie Chonburi, met name Pattaya, te categoriseren, aangezien het de 11e industrie is, die in aanmerking komt voor de SHA+-kwalificatie (“Amazing Thailand Safety and Health Administration”).

Het TAT wil deze toeristische metropool gaan promoten als een “SHA+ City” of pilot zone voor de legale heropening van het nachtleven, wat van enorm belang is voor de economie van Pattaya.

Volgens de gemeenteraad van Pattaya is 80 tot 85 procent van het BBP van de toeristische metropool afhankelijk van toerisme, vooral van de uitgaansindustrie.  De hercategorisering zou in wezen de legale opening mogelijk maken van bars, nachtclubs, pubs, karaoke, gogo’s en soortgelijke etablissementen die het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, sinds 10 april 2021 in het hele land heeft laten sluiten de verspreiding van Covid19 virus te voorkomen.

De horecagelegenheden mochten sinds medio december 2021 onder bepaalde regels en certificeringen tijdelijk weer open als “restaurant”, maar dit was slechts bedoeld als tijdelijke maatregel. Critici van de huidige “restaurant”-regelgeving stellen ook dat het verwarrend is voor klanten en louter corrupt is en bovendien wetsovertredingen zou aanmoedigen.

De gouverneur van het TAT, khun Yuthasak beloofde daarom om het nachtlevenindustrie van Pattaya bij het CCSA aan te kaarten en voor te stellen dat uitgaansgelegenheden worden geclassificeerd als de 11e industrie die in aanmerking komt voor een SHA+-licentie.  Dit zou hen in staat stellen om na bijna een jaar legaal te heropenen, aldus Khun Yuthasak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!