Thaise bevolking woedend op Thaise monnik na verdediging van moord verdachte politieman

NAKHON SAWAN:- De boeddhistische monnik Phra Arnon heeft in Thailand bij de bevolking de woede opgewekt omdat hij de politieofficier Thitisan Uttanapol (42), die ervan beschuldigd wordt een verdachte drugshandelaar te hebben doodgemarteld, in het openbaar verdedigde. De affaire veroorzaakte in het hele land opschudding. 

De politieman, die een grote collectie luxe voertuigen en dure eigendommen bezit, probeerde naar verluidt 2 miljoen baht (61.000 dollar) af te persen van de vermoedelijke drugsdealer.

De monnik bezocht eind vorige week een politiebureau in Nakhon Sawan om morele steun te bieden aan de politiekolonel die, samen met een aantal van zijn ondergeschikten, plastic zakken over het hoofd van een 24-jarige man trok en deze daardoor stikte. De moord werd opgenomen door een van de  beveiligingscamera’s van het politiebureau en werd later online gezet.

De gearresteerde politieman zegt dat hij de man alleen martelde om te weten te komen waar de illegale verdovende middelen waren verborgen, zodat hij de samenleving ervan kon bevrijden. De monnik nam de versie van de politieagent voor waar aan, toen hij buiten het politiebureau  een toespraak hield, die met mobiele telefoons werd opgenomen. 

Hij noemt het een geval van roekeloosheid, een ongeluk. De monnik prees de politieman ook omdat hij ‘mans genoeg’ was om zijn fouten toe te geven, hoewel Thitisan de doodsoorzaak van de verdachte had genoteerd als een overdosis drugs voordat de videoclip online werd gezet door een prominente Thaise advocaat die de beelden had bemachtigd.

Phra Arnon probeerde ook vragen te bagatelliseren over de ongewone rijkdom van de politieman,  wiens bijnaam ‘Jo Ferrari’ is die twee luxe huizen in Bangkok bezit, naast tal van dure auto’s waaronder Lamborghini’s, Porsches en Ferrari’s. Niemand is voor 100 procent moreel zuiver, stelt de monnik, veel topagenten zijn rijk,’ eraan toevoegend dat de vermoorde verdachte zelf ook niet zuiver was omdat hij een drugsdealer was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Ucanews.com / BNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!