Nieuwe boomsoort in de noordelijke provincie Mae Hong Son ontdekt.

MAE HONG SON:- Thaise wetenschappers verbaasden zich over de zaden die in een Mae Hong Son-dorp werden gegrild en waren nog meer verbaasd toen ze ontdekten dat ze afkomstig waren van een niet eerder ontdekte boomsoort.

De nieuwe boomsoort, genaamd “Sok Lueang”, werd onlangs ontdekt door khun Wittaya Pongamornkul en zijn team.

Khun Wittaya en andere botanici van de Organisatie van  Botanische Tuinen Thailand en de Chiang Mai Universiteit zagen Karen dorpelingen zaden grillen die ze niet eerder gezien hadden.  Na een grondig onderzoek realiseerden ze zich dat de zaden afkomstig waren van een voorheen ongedocumenteerde soort.

De Sok Lueang is een nieuwe plantensoort in het geslacht Saraca van bloeiende bomen, die tot de familie Fabaceae behoren.  De nieuwe boom heeft de Latijnse naam “Saraca thailandica Pongamornkul, Panyadee & Inta” gekregen – oftewel plant van Thailand.  De volledige Thaise naam is “Sok Lueang Mae Moei”.

 De ontdekking werd opgetekend in de laatste editie van de Thai Journal of Botany.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!