Thaise bevolking roept op tot het houden van actieve schietoefeningen op alle Thaise scholen na bloedbad in Noordoost-Thailand 

THAILAND:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand zag op Twitter de hashtag die zich vertaalt als #NongBuaLamphushooting, de hashtag werd véél bekijken en was zeker trending op Twitter. Dit volgde op het verwoestende bloedbad op een kleuterschool in Uthai Sawan, Na Klang, Nongbua Lamphu gisteren.

Een Twitter-commentaar in het Thais ging viraal, er stond: “Een maand geleden was er een cursus op de Phlern Pattana-school in wat te doen tijdens een actief schietincident. Velen zeiden wat het punt was, het zal nooit gebeuren. Slechts een maand later was het weer zover. Zo’n training is nodig  op alle scholen”

De meeste internetgebruikers waren het erover eens dat op scholen training nodig was over wat te doen in zo’n geval.

Dergelijke training zijn vandaag de dag gewoon nodig, zeer zeker op sommige scholen in Bangkok na een incident op een school in Silom waar een vrouw leerlingen neerstak.

Op een internationale school – Harrow International in Don Muang – werden zo’n 15 jaar geleden regelmatig oefeningen gehouden. Het personeel werd gewaarschuwd voor een incident via communicatie tussen de klassen via een tannoy-systeem.  Deuren moeten direct op slot en de leerlingen moesten zich onder bureaus verstoppen totdat alles duidelijk was.

Na het tragische incident van gisteren zijn duidelijk meer Thais wakker geworden voor de dreiging op scholen en eisen verandering en betere voorbereiding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: DailyNews 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!