Britse expat op luchthaven Suvarnabhumi aan zijn jasje getrokken wegens vermeende investeringsfraude

SAMUT PRAKAN:- Een Britse topman die ervan wordt beschuldigd mensen te hebben verleid om in een buitenlands fonds te investeren en terugbetaling te weigeren nadat de contracten afliepen, waardoor 40 miljoen baht schade werd aangericht, werd gisteren op de luchthaven van Suvarnabhumi gearresteerd.

De politie van de Economic Crime Suppression Division (ECD) heeft de 57-jarigen Mark Edward Kirkham, een Brits staatsburger, op de luchthaven aangehouden.

Mr. Kirkham werd gezocht op grond van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Bangkok South Criminal Court op 22 december 2021 wegens samenspanning bij het runnen van een effectenbedrijf zonder toestemming of registratie ervan, in strijd met sectie 90 van de Securities and Exchange Wet, zo verklaard luitenant generaal Jirabhop Phuridej, commissaris van het Centraal Onderzoeksbureau. 

Zijn arrestatie volgde op een reeks klachten die door investeerders waren ingediend bij de Securities and Exchange Commission

Mr. Kirkham was chief executive officer van PFS International Consultants Co. Hij zou klanten hebben overgehaald om te investeren in een buitenlands investeringsfonds met beloofde rendementen van 7-11%, zoals vermeld in de investeringscontracten. 

De klagers zeiden echter dat ze hun investeringsgeld niet terugbetaald kregen toen de contracten afliepen. Dit veroorzaakte meer dan 40 miljoen baht schade. Het bedrijf stopte later met de activiteiten. 

De recherche kwam erachter dat Mr. Kirkham in Singapore was en donderdag zou terugkeren in Thailand op de luchthaven Suvarnabhumi. Daar hebben ze hem gearresteerd. Hij ontkende alle aanklachten en werd overgedragen aan de Economic Crime Division voor verdere juridische stappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!