Gewapende man bij een schoolincident in Zuid-Thailand gearresteerd

NAKHON SI THAMMARAT:-  De politie arresteerde gisteren een man die naar verluidt gewapend was met een pistool, ging naar een school in Nakhon Si Thammarat en probeerde zijn kind te ontvoeren terwijl hij onder invloed van drugs was.

De 34-jarige man, alleen geïdentificeerd als Theerapong, werd gisterochtend gearresteerd door de Crime Suppression Division (CSD) nadat politieagenten waren gewaarschuwd dat de man doorgedraaid was en probeerde zijn 7-jarige zoon op een provinciale school in Ron Phibun te vermoorden.

Generaal Jirabhop Bhuridej, commissaris bij het Centraal Onderzoeksbureau (CIB), beval de arrestatie van de verdachte uit angst voor een herhaling van het bloedbad van donderdag in de noordoostelijke provincie Nonghua Lamphu waarbij 37 doden en 10 gewonden vielen.

Generaal Jirabhop vertelde tegen de media dat de CSD-politie de man in het nauw had gedreven.  Bij een poging te vluchten reed de verdachte met zijn auto achterop een politieauto, waardoor hij tot stilstand kwam.  De politie besprong hem toen hij naar zijn pistool greep, zei hij.

Tijdens de arrestatie van de verdachte nam de politie 17 meth-pillen, een 9 mm-pistool en een .22-geweer in beslag.  De verdachte werd in zijn auto ook vergezeld door een 33-jarige man die geïdentificeerd werd als een Chaowalit.

Volgens de politie heeft de verdachte bekend dat hij twee meth-pillen heeft geslikt.  Hij had ruzie met zijn vrouw voordat hij met zijn vriend naar school reed om zijn zoon op te halen, aldus de politie.

De verdachte werd aanvankelijk beschuldigd van het belemmeren van het politiewerk, het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie en het dragen van die wapens op een openbare plaats.  Hij werd later naar het politiebureau van Ron Phibun gebracht voor verdere juridische stappen, zo maakte generaal Jirabhop aan de pers bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!