Thaise bevolking niet echt gecharmeerd over het feit dat handelaren het strand van Jomtien  overnemen ondanks de waarschuwingsborden

PATTAYA/JOMTIEN:- De Facebook-pagina @FootpathThaiStyle heeft  foto’s gedeeld van handelaren die ongegeneerd gebruik maken van Jomtien Beach in Pattaya om hun handel aan de man te brengen, met name door strandstoelen te verhuren, ondanks het feit dat het gemeentebestuur van Na Jomtien een bord heeft geplaatst dat het gebruik van het gebied voor persoonlijk gewin verbiedt.

De foto’s, die op grote schaal werden gedeeld op sociale media, kregen felle kritiek van de bevolking, die de lokale handelaren opriepen vanwege hun gebrek aan respect voor de wet, en zeiden dat het duidelijk een negatief beeld schetst voor de herstellende toeristenindustrie in Thailand.

Op het bord staat vermeld dat dit een openbaar strand is waar elke burger gebruik van kan maken.  Elk gebruik voor persoonlijk gewin is een schending van de plaatselijke lastgeving en de wet op het onderhoud van de netheid en ordelijkheid van het land.  De gemeente Na Jomtien is voornemen om juridische stappen tegen overtreders te ondernemen.

Verschillende mensen veroordeelden de handelaren voor het monopoliseren van het strand voor commercieel gebruik, en dringen er bij de autoriteiten op aan om onmiddellijk in te grijpen “voordat het imago van één van de beroemdste stranden van Thailand verder wordt aangetast”.

Het zeer populaire Jomtien Beach ligt aan de oostkust van de Golf van Thailand, ongeveer 165 km ten zuidoosten van Bangkok in de provincie Chonburi en ongeveer 3 km ten zuiden van de stad Pattaya.  Het witte zandstrand staat bekend om zijn schoonheid, terwijl de buurt omgeven is door een skyline van de hoge flatgebouwen, strandhotels en restaurants.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: @FootpathThaiStyle
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!