De noordelijk, noordoostelijke provincies van Thailand zijn komend weekend gewaarschuwd voor de impact van de moesson 

NOORD THAILAND:- De bewoners in het hogergelegen Thailand moeten beducht zijn op zware weersomstandigheden, vanaf komende zondag tot volgende week dinsdag kunnen er zich plotselinge overstromingen en zandverschuivingen voordoen als gevolg van de impact van de zuidwestelijke moesson, zo waarschuwde het Thais meteorologisch instituut.

Het instituut voorspelt dat vanaf vandaag en de volgende dagen de zuidwestelijke moesson zich zal verzwakken, terwijl een moessontrog zich over Myanmar en boven-Laos zal verplaatsen. Gedurende de periode is er waarschijnlijk minder regen met geïsoleerde onweersbuien, vooral in het westen van Thailand.

Van 19 tot 21 juni zal de zuidwestelijke moesson echter sterker worden en zal de moessontrog vanuit heel Myanmar en boven-Laos naar beneden trekken.  Met als gevolg dat er méér regen zal vallen dan waarschijnlijk in het westen van Thailand het geval is. Het noorden, het bovenste noordoosten, het oosten en het zuiden van het land krijgen te maken met verspreidde zware regenbuien.

Tijdens de periode moeten mensen in het noorden van Thailand oppassen voor ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken, zo waarschuwde het weerinstituut van Thailand, eraan toevoegend dat al het wegverkeer extra voorzichtig moet zijn.

Daarnaast waarschuwde het BMA (grootstedelijke  administratie van Bangkok) dat tot 20 juni het niveau van de Chao Phraya-rivier bij Phra Chulachomklao Fort in de provincie Samut Prakan zal stijgen tot 1,7 tot 2 meter als gevolg van hoogwater van 18:00 tot 3:00 uur.

 De BMA adviseerde mensen die in de buurt van de rivier in Bangkok en Samut Prakan wonen om hun bezittingen naar hoger gelegen plaatsen te verplaatsen en regelmatig weerberichten te volgen via http://dds.bangkok.go.th

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!