Thaise beurswaakhond opent aanval op Binance omdat ze geen licentie zouden hebben

~DE AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING~
(Je kunt in een strijd of ruzie beter zelf actie ondernemen dan afwachten)

BANGKOK:- Binanace ook in Thailand in de problemen gekomen. Uit documentatie van de Thaise beurswaakhond blijkt dat de exchange zonder licentie haar diensten aanbood aan Thaise klanten.

De beurs verwerkte de afgelopen 24 uur ruim $67 miljard aan trades, alleen op hun .com-domein. De vraag is: wat kunnen overheden en beurswaakhonden doen op landelijk niveau?

Thaise beurswaakhond
De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) kreeg enkele tips binnen, waarna het onderzoek is gaan doen. Zo bleek dat Binance haar diensten heeft geleverd aan de Thaise investeerders. Naar verluidt hebben ze dit publiek via Facebook aangemoedigd om gebruik te maken van het platform. Dit deden ze via de Binance Thai Community-pagina op het social-media platform.

Op 5 april 2021 stuurde de SEC al een waarschuwingsbrief, waarin Binance werd verzocht een schriftelijke reactie in te dienen. De beurs reageerde echter niet binnen de gestelde termijn.

Nu komt het er op neer dat Binance haar diensten heeft aangeboden zonder dat ze hiervoor een licentie hebben. Daarmee hebben ze artikel 26 niet nageleefd en kunnen ze strafrechtelijk worden vervolgd.

Naar verluidt kan het gaan om twee tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 200.000 tot 500.000 baht. Elke dag dat de boete niet wordt betaald, komt er nog eens 10.000 baht bij. Dat komt neer op ongeveer 260 euro per dag.

De SEC heeft daarom de strafrechtelijke aanklacht tegen Binance ingediend bij de ECD. Dit is de Economic Crime Suppression Division van de Royal Thai Police. Daarbij is dit slechts het begin: het indienden van de strafprocedure wordt gevolgd door onderzoeken van de opsporingsambtenaar en vervolging bij de officier van justitie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in bitcoinmagazine.nl gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: bitcoinmagazine.
Content: Arnold Hubach
Bron: bitcoinmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!