Politie waarschuwt voor vaccin zwendel bende nadat er 20 mensen in Udon Thani waren opgelicht

~BOTER BIJ DE VIS~
(Bij levering direct betalen)

UDON THANI:- In de provincie Udon Thani zijn 20 mensen opgelicht door een bende die beweerde van een levensverzekeringsmaatschappij te zijn, die het Sinopharm-vaccin konden verkopen voor 1.800 Baht voor twee prikken, zo maakte de woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, generaal-majoor Yingyos Thepjamnong bekend.

“De bende beweerde dat het vaccin afkomstig was van een partij vaccins dat de federatie van Thaise industrie bij de Chulabhorn Royal Academy had besteld, zo verklaarde hij.

“Ze hadden een Line-groep op met de naam ‘Vaccine Sinopharm’ gemaakt en nodigden potentiële slachtoffers uit om zich bij de groep aan te sluiten, die informatie verstrekte over de aankomstdatum van het vaccin en het schema van transport naar ziekenhuizen op de vaccinatiedatum om de klanten te laten geloven dat ze de prik zullen krijgen.  ”

Nadat 20 slachtoffers in totaal 36.000 Baht aan het agentschap hadden overgemaakt, hebben ze contact opgenomen met de vermelde ziekenhuizen en ontdekten dat hun namen niet op een vaccinatieschema stonden, wat hen ertoe bracht een aanklacht bij de politie in te dienen.

“Bij nader onderzoek bleek dat de Line-groep meer dan 1.000 leden heeft, dus het aantal slachtoffers zou meer dan 20 kunnen zijn”, aldus generaal Yingyos.  “Er zijn ook soortgelijke klachten ingediend in de provincies Samut Prakan, Nonthaburi, Khon Kaen en Bangkok, waar slachtoffers zeiden dat ze het geld hadden overgemaakt naar een levensverzekeringsagentschap dat beloofde hen het vaccin te bezorgen.

 “Alle slachtoffers meldden dat ze het geld hadden overgemaakt naar een Kasikornbank-rekening in het Kaeng Khoy-filiaal in de provincie Saraburi, dus we vermoeden dat het dezelfde bende zou kunnen zijn”, zo voegde hij eraan toe.

“Pas op voor deze zwendel en reserveer het vaccin alleen bij betrouwbare instanties.  Momenteel moet het Sinopharm-vaccin rechtstreeks worden gereserveerd bij de Chulabhorn Royal Academy, “zei Yingyos.

 “Als je het geld al hebt overgemaakt, kun je een klacht indienen bij het politiebureau in het gebied waar het geld is overgemaakt”, zo besloot de generaal.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!