Thaise beeldhouder slaat spijker op de kop met zijn kunstwerk over de benarde situatie van burgers in Thailand 

THAILAND:- De fotos van een beeld dat een “een graatmagere buffel met een rijstzak op de rug” voorstelt, gaat momenteel viraal onder de Thaise bevolking, omdat het word gezien als een afspiegeling van de economische situatie in Thailand waar de mensen hard moeten werken voor een laag inkomen.

De beeldhouwer, khun Thanawat Pongkaew, een student aan de technische Rajamangala universiteit, van de faculteit Poh-Chang Academie voor Kunsten, zei dat de inspiratie voor het beeld was afgeleid van de huidige economische situatie waarin veel mensen moeite hebben om de kost te verdienen.

Hij zei dat de buffel zijn jeugdherinnering vertegenwoordigt toen buffels werden gedwongen om plantages te ploegen voor mensen, eraan toevoegend dat de buffel duidelijk de onderdrukking van arbeid in de loop van de tijd weerspiegelt.

“Ik wil dat dit beeld de huidige economische situatie weerspiegelt die niet verschilt met die van het verleden”, zei hij.

Hij zei dat veel mensen werden gedwongen om hard te werken en veel lasten te dragen voor hun gezin, maar dat ze totaal niet gelukkig zijn.

Hij onthulde dat hij tegelijkertijd werkte en studeerde, terwijl hij gelooft dat hij op deze manier zijn kwaliteit van leven zou kunnen verbeteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!