Als het meezit, hoeven de kleine hotels in Thailand zich géén grote zorgen te maken

BANGKOK:- Het plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken om meer kleine hotels vrij te stellen van regelgeving zullen leiden tot oneerlijke concurrentie en verhoogde veiligheids- en beveiligingsrisico’s, zegt de Thai Hotels Association (THA). De regeling voorziet in de vrijstelling van  hotelregistratie voor woningen met minder dan 10 kamers en niet meer dan 30 gasten.

Accommodaties met maximaal vier kamers en maximaal 20 gasten worden op grond van de bestaande regelgeving erkend als niet-hotelbedrijf, waardoor ze kunnen worden vrijgesteld van registratie op grond van de Hotel Act. De regel is bedoeld de lokale bevolking te helpen die kleine homestays opent om extra inkomsten te verdienen en het lokale toerisme te ondersteunen.

Als de definitie van niet-hotelzaken echter wordt herzien tot tien kamers, zullen meer exploitanten die hotelbelasting willen ontduiken deze maas in de wet uitbuiten, met name degenen die appartementen of condo’s bezitten, zo verklaarde de voorzitster van de THA, khun Marisa Sukosol Nunbhakdi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!