Thaise autoriteiten weten in Chiang Rai de hand op een grote partij speedpillen te leggen

CHIANG RAI:- Gisteren werden er in alle vroegte twee leden van een grote drugskaravaan gearresteerd en ruim 5 miljoen methamfetaminepillen in beslag genomen. Het één en ander deed zich voor in de buurt van de Mekong-rivier in het district Chiang Khong.

De smokkelaars werden gepakt door een gecombineerd team van rangers van de Pha Muang Task Force en de Mekong Riverine Unit van de marine, die waren ingezet om’s nachts in het gebeid te patrouilleren nadat de autoriteiten hadden vernomen dat een grote lading drugs over de grens naar Chiang Khong zou worden gesmokkeld.

Een groot aantal mannen werden laat in de nacht gesignaleerd met zakken op hun rug vastgebonden in de buurt van Kaeng Kai, een eilandje in het midden van de rivier in Tambon Wiang, district Chiang Khon.  Ze kregen het teken te stoppen voor een zoektocht, lieten hun zakken vallen en zette het op het lopen.  Ze werden achtervolgd en twee mannen werden gearresteerd.

De patrouille inspecteerde de achtergelaten zakken.  Er waren 25 van hen, elk bleek 200.000 methamfetaminepillen te bevatten – 5 miljoen in totaal.

Het arrestatieteam droeg de twee verdachten over en nam drugs in beslag aan het politiebureau van Chiang Khong.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pha Muang Task Force 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!