Cambodja is officieel het eerste Covid19 vrije land in Zuidoost Azië 

PHNOM PENH:- Volgens een verklaring die gisteren door het ministerie van Volksgezondheid van Cambodja werd vrijgegeven, is het land nu volledig vrij van het Covid19 virus. Het laatst geregistreerde geval is hersteld en Cambodja is in een staat van “Covid Zero” terechtgekomen.

De Zuidoost-Aziatische natie – met een bevolking van 16,7 miljoen – registreerde in totaal 136.262 gevallen, 133.206 terugvorderingen en 3.056 Covid-19-sterfgevallen sinds januari 2020. Thailand – met een bevolking van 69,8 miljoen – registreerde relatief 30.218 sterfgevallen.

De vraag is dus: hoe is Cambodja erin geslaagd het virus te in te dammen.

De Staatssecretaris en woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Or Vandine, schrijft het succes van Cambodja bij het beheersen van de pandemie toe aan vaccins en effectief leiderschap …

“De Cambodjaanse premier Samdech Techo Hun Sen heeft de juiste en tijdige beslissing genomen om gratis Covid19 vaccins te verstrekken aan alle in aanmerking komende Cambodjanen en buitenlanders die in het land wonen.”

In totaal heeft 94% van de Cambodjaanse bevolking ten minste 1 dosis van het vaccin gekregen, 89% heeft 2 injecties gekregen, 58% heeft 3 injecties gekregen en 16% heeft 4 injecties gehad.  De meeste van deze vaccins zijn de Chinese Sinovac- en Sinopharm Covid-19-vaccins.

Vanaf morgen 9 juni biedt het land een 5e kans aan risicogroepen.

Het leven in Cambodja is vrijwel weer ‘normaal’ geworden.  In april hief Cambodja de verplichting op om buiten maskers te dragen, maar binnen zijn maskers nog steeds verplicht.

In november vorig jaar opende Cambodja zijn grenzen voor volledig gevaccineerde reizigers.  Volledig gevaccineerde toeristen zijn vrijgesteld van quarantaine, pre-arrival en on-arrival Covid-19-tests.  Volledig gevaccineerde toeristen moeten een gedrukt bewijs van hun vaccinatiegeschiedenis overleggen.

Reizigers die niet of niet volledig zijn gevaccineerd, moeten (momenteel) een week in quarantaine en moeten op de laatste dag van hun quarantaineperiode een snelle antigeen Covid19 test ondergaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Xinhua Net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!