De gemeentelijke administratie van de Thaise hoofdstad Bangkok wilt dat de vervuiler meer gaat betalen 

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) zal deze maand een openbare hoorzitting houden om de nieuwe afvalinzamelings- en verwijderingsbijdrage te overwegen, na het aflopen van het huidige tarief op 1 oktober, zo liet vice-gouverneur van Bangkok, Jakkapan Phiewngam, gisteren aan de pers weten.

Het huidige tarief, dat begint bij 20 baht per maand voor de inzameling en nog eens 20 baht voor de verwijdering voor huishoudens met minder dan 20 liter afval per dag, zou oorspronkelijk in oktober 2019 aflopen, maar werd uitgesteld in een poging het financiële lijden van mensen te verminderen. .

De BMA heeft een nieuw tarief voorgesteld dat de huidige operationele kosten weerspiegelt, waardoor de inzamelingsvergoeding zou worden verhoogd tot 30 baht per maand voor huishoudens met minder dan 20 liter afval per dag en nog eens 30 baht per maand voor verwijdering.

Degenen die meer dan 1 kubieke meter afval per dag hebben, moeten maandelijks 3.250 baht per kubieke meter in rekening brengen voor de inzameling en nog eens 4.750 baht per kubieke meter voor de verwijdering.

Jakkapan zei dat de stad hoopte dat het nieuwe tarief afvalscheidingspraktijken zou bevorderen.

Hij voegde eraan toe dat hij tijdens de openbare hoorzitting geen tegenstand verwachtte, en schatte dat het nieuwe tarief in november door de Bangkok Metropolitan Council zal worden goedgekeurd en begin 2024 zal worden geïmplementeerd.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!