Thaise antidrugsbrigade kondigt grote drugsarrestatie aan waarbij in Noord-Thailand meer dan 8 miljoen meth-pillen in beslag waren genomen

THAILAND:- Het Thaise Narcoticabestrijdingsbureau heeft gisteren een grote drugsarrestatie in de noordelijke provincies van Thailand aangekondigd, waarbij meer dan 8 miljoen pillen methamfetamine in beslag werden genomen.

Een groep van zes vermeende drugssmokkelaars, oorspronkelijk afkomstig uit de provincies Nan en Phrae, werd in het Krok Phra-district van de provincie Nakhon Sawan gearresteerd

Bij de arrestatie werden in totaal 8.000.000 pillen methamfetamine, 4 pick-up trucks, 7 mobiele telefoons en 30.000 baht contant gevonden en in beslag genomen.

De verdachten waren de heren: Noppadon Saenwang, Chainarong Saenwang, Songkiat Harnsukunngoen, Wirot Saethao, Nikhom Saethao en Arthit Saensong.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Manu Mekmok, vertelde tegen de Thaise verslaggevers dat de arrestatie volgde op verschillende drugsaanvallen in 30 gebieden in 4 provincies, waaronder Nan, Phrae, Surat Thani en Krabi, sinds begin juli.  Nader onderzoek bracht ook aan het licht dat drugssmokkel zou plaatsvinden vanaf de grens van Thailand bij de provincie Chiang Rai voordat het naar het centraal Thailand zou worden vervoerd.

De patrouille en undercover agenten hielden vervolgens de situatie in de gaten voordat ze op de hoogte werden gebracht van een groep van 4 verdachte pick-up trucks, 3 leidende voertuigen en een drugssmokkelend voertuig die langs het gebied van de provincie Nakhon Sawan reden.  De politie naderde en doorzocht de voertuigen voordat ze een groot aantal illegale drugs ontdekte.

Volgens de politie zouden ze allemaal bekend hebben dat ze voor 400.000 baht per keer waren ingehuurd om de drugs te vervoeren.  De groep is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek en gerechtelijke procedures.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!